gammellivet

Måtte man aldrig bli så gammal eller sjuk att man inte längre kan ta hand om sig själv.. Fy så hemskt! Att hamna på ett förvaringshem där man bara skall finnas tills kroppen inte orkar med längre. Förvaring för vuxna som blivit barn igen. Efter att jag spenderat förmiddagen framför Uppdrag gransknings -vad hände sedan? Tar jag min hund och ger mig ut i friska luften för att förhoppningsvis gynna ett längre och friskare liv..

Helt galet spektakel pågår i lägenheten just medan detta skrivs. På något sätt har Felux lyckats få tag i en avlagd bh som låg och skräpade någonstans, på något sätt har han lyckats få axelbanden om benen. En hund med bh.. Kääära nå'n. Nä, nu får vi gå. Tjipp!

Mathilda

Elektroniklivet

Ja, efter en regnig dag med en massa rusk sitter vi nu här hemma igen. Jag i soffan med laptop i knäet och sambon vid matbordet med sin dator framför sig och hörlurar på. Jag ska redan här erkänna att ibland för vi diskussioner med varandra över chatten på facebook (fast vi sitter bredvid varandra). I bakgrunden surrar tv:n. Har för några timmar sedan kommit hem från en kurs jag går på brukshundsklubben MH 1:an som jag berättat om tidigare. Som fortsättning på kvällen kommer hälften av tjejerna från kursen hem och vet ni vad vi gör? Vi skriver till varandra på facebook :)

Jag var på fest häromkvällen och på kalas igår eftermiddag, här och där slängs det upp mobiler och kameror och ur datorn spelas det musik och alla står samlade runt omkring för att välja den bästa låten på spotify. "Du har blivit taggad i 10 nya bilder", står det på ansiktsboken när man slår upp datorn dagen efter stå-hejet. Under kvällen hade vi pratat om den där kompisen som aldrig blir bjuden på saker (eller egentligen blir han ju bjuden, bara det att han aldrig kollar sin facebook så han har ingen aning om vad som händer).

Kära vän, vad har det blivit av den här teknikhysterin och hur kommer det sig att man har fler elektroniska vänner än vad man har i verkligheten?! Varför är vi så förälskade i det skrivna ordet? Är det så ofantligt svårt att lyfta luren och ringa ett samtal -eller (guuudförbjude) åka hem till någon lite sådär charmigt oanmält och ses irl?
Vi skäms för att erkänna vår nyfikenhet, vi kollar gärna i smyg så länge vi kan vara anonyma, "vad har Nisse haft för sig i helgen?" "vem fyller år idag?" Kom på mig själv häromdagen när jag letade efter min egen kusins födelsedagsdatum på facebook, ve och fasa när jag upptäckte att han på något mirakulöst sätt lyckats radera sig själv från denna ovärderliga community. Vad hände med den vanliga almanackan där man skriver upp viktiga födelsedagar? Nu fick jag ju chansa och skicka iväg ett Grattis-sms trots liten osäkerhet.. (Kunde ju inte ringa, för det är ju alldeles för personligt). Gillar verkligen starkt också alla Grattis som dyker upp på facebook från alla vänner och "vänner". Angående vänner...på helgens brüdfest diskuterade vi nämligen detta ämne då jag blivit borttagen från en kompis vänlista, jag trodde i alla fall vi var kompisar :P Vi kom fram till att några av oss hade kriterier till vem som fick vara våra vänner på facebook. De vi inte hejade på på stan fick inte längre vara våra vänner, inte heller dem som vi inte talat med på det senaste året.. Hahah, vilka underbara kriterier ;D
Ska nog själv sätta mig och rensa lite i "vänlistan" för att (vad jag kan gissa) sedan bli förskräckt över att det av 400 bara finns 40 kvar och utav dem är hälften familj och släktingar och ett par tre, fyra stycken är dem man verkligen skulle kalla vänner och några andra bekanta som man tycker mer om.. Skrämmande! Kan nog inte radera i alla fall då jag är alldeles för nyfiken på vad alla har för sig där ute och ibland bara vill glömma mitt och snoka runt i andras privatliv. En annan sak vi pratade om i lördags kväll var om de som på facebook "checkar in" på varenda ställe de befinner sig på är de samma som var emot FRA-lagen.. Länge leve integriteten! Mer integritet åt folket!

"Gilla detta på facebook!"


Hahhahaha, godnatt go'bloggvänner! /Mathilda

Ps. Oftast gillar jag facebook och alla sorters digitala medier, men ibland börjar man ju undra vart verkligheten tar vägen. Finns framtiden bara i cybervärlden? Ds

lägenhetssök..

Fortsätter enträget sökandet efter ett nytt och billigare boende. Vet inte hur detta skall sluta, känns som att jag letat hur länge som helst men att det jag/vi söker aldrig dyker upp. OCH att köpa eller inte köpa det är frågan. Med tanke på befarade räntehöjningar och skit så vet i fan om man inte skall fortsätta att hyra -eller?

Är det någon som har en 2a till övers får ni gärna höra av er :)

Idag blev det sovmorgon ända till 10.30, det är inte klokt. Har inte sovit så länge sedan jag vet inte när. Felux har beslutat att skona oss från tidiga mornar sedan vi släppte lös honom i lägenheten om natten. Tidigare har han haft begränsat utrymme under natten så att han inte skall klampa runt i trapporna och falla ner, men då han gäspat högt och ljudligt och gjort diverse andra djuriska ljud för att göra oss påminda om hans existens om mornarna beslutade vi oss för att låta honom sova var han själv vill =glad och tyst hund.

Idag har Felux för övrigt haft en ljuvlig överskottsenergi, vi var ute och gick på Bråt och han var helt galen. Gud så han sprang upp och ned på gruskullarna i full parra, ner i bäckar och diken, skuttandes och hoppandes -helt galen. Önskar att jag hade kunnat filma hans upptåg. Han sov gott en stund sedan när vi kom hem i alla fall så man kunde finputsa hemmet lite. Det (hemmet) blir aldrig vad det varit sedan Felux flyttade in tillsammans med en halv sandlåda och diverse hundhår och annat bôs. Men vad gör väl det?

Har ryckt ut som assisterande sjukskötersksa ett par gånger idag också då kompisens hund åkt på en liten skråma på svansen. Nu hoppas vi att han kan sova gott i alla fall med lite smärtlindrande i både piller- och cremeform.

Imorgon vankas en stunds kalas med borås brôtigaste brydar. Upplagt för att bli något fantastiskt! Ser fram emot detta.

NU duschen och sedan får det väl bli natta eller kanske någon timmas sovdregglande i soffan. Får se..

Tjilivippen!

todays date

2011.06.15

Idag blir det nog en liten utflykt med syster och mor, en raid på stan och kolla lite onödigheter:) Kanske blir ett besök hos några bekanta också som fått föl för någon vecka sedan. Riktigt söta tinker (eller är det irish cob?) ;D
Ikväll blir det förhoppningsvis visning på en lägenhet, får se om det kan vara något för oss..

Vi har hunnit med ytterligare ett kurstillfälle till mh1:an. Figurantkurs till mentalbeskrivning för hund. Vi testade några hundar med några enkla övningar som hundmöten och ett "spöke", jätteroligt att se deras reaktioner.
Har även hunnit med att hjälpa till på en valpkurs, så härligt att se alla olika individer och lära sig mer om hund!

Igår och i söndagskväll var jag och Felux med pojkvän och tillika husse på golfbanan. Gick Bredareds första nio hål i söndags och resterande igår morse. Felux är en riktig goding att ha med sig dit. Han verkar ta det här med golfen på största allvar (precis som husse). Hihi.
Igår kväll var vi även och firade svågern (så gammalt det låter) på hans 27-årsdag. Då fick Felux vara hos en kompis. Ibland när man pratar om honom så låter det som att man pratar om ett barn, men bara så ni vet -jag ser inte min hund som en bebis utan för vad han är, EN HUND. (Vill jag tro i alla fall).

Jahaja, det här blev inget intressant...återkommer med något mer läsvärt -eller inte (:


Börja blogga igen :)

Har efter ett lååångt frånfälle tänkt att börja blogga lite smått igen. Inte för att jag har något intressant att skriva utan mest för att få skriva av mig lite, som jag sagt tidigare.

Åren går och hår man får...vad händer mer?
  • pojkvän -check!
  • hund -check!
  • bil -check (dockingen volvo) missan går bra!
  • hus (lägenhet) -check!
  • häst -check!
Vissa skrattar åt mig, jag har  hamnat i fällan :P Haha, förutom en utbildning så har jag allt jag behöver just nu. Vilket är något jag emellanåt glömmer. Det kommer dagar då allt känns uselt och det känns som att man saknar allt, men tänker man efter, vad mer kan man önska?

Man kan i och för sig alltid önska sig mer tid och pengar, vilket  alltid är något som är bra att ha. Tid och ledighet. Gud så jag älskar att vara ledig. Är snart inne på slutklämmen av mina 63 dagars ledighet -tyvärr. Hade kunnat vara ledig i resten av mitt liv känns det som, men det blir man inte rik av.

Annars rullar livet på i sakta mak. Jag har bestämt mig för att söka till polishögskolan till hösten (igen). No pressure. Nu har jag också börjat träna på Studio Aktiv, så att jag ska kunna klara fystesten. Känns bra att äntligen ha kommit igång med det, även om jag måste ta tag i mig själv och börja ta i.
Jag har som jag berättat ovan checkat av hund på checklistan! Hurra, världens finaste Felux <3. Är oftast otroligt glad och stolt över honom. Han är en härlig individ, 28:e maj 1 år fyllda. För de som har koll på hunderiet är vi nog snart redo att gå ett lydnadsklass 1-program. Jag måste dock vara tokig, för jag har redan börjat drömma om fler hundar. Visst har han oss, men en hund förtjänar hundkompisar. Får se om ett år eller så, då jag hoppas ha fått ordning på lilleman. Alltid skönt att känna att man har åtminstone en hund man kan lita på om man skall ha flera:) Jooo, förresten för den nyfikne blev det tillslut en blandras Aussie, Border collie, Schäfer. Ca 80% aussie. Det är för aussien hjärtat klappar och blir det en till hund så blir det nog en renrasig sådan för att inte begränsa sig som man gör med blandras.
Jobbar kvar på lagret, har inte hänt något på den fronten...
Daiquire (hästen) är fortfarande kvar i vår ägo och vi konstaterade häromdagen att vi snart haft honom i 6år. Tiden rasar iväg! Hjälp! Han är hur go som helst men idagsläget anings tjock :S Så blir det på härligt bete. Han har dock lite problem med hosta, tyvärr. Ska prova att ge honom alger nu, förhoppningsvis kan det hjälpa honom.

Andra planer är att eventuellt gå en hundkursledarutbildning under hösten (som om jag inte har nog att göra). Felux och jag ska gärna klara lydnadsklass 1 också och kanske köper vi en lägenhet om vi nu hittar någon passande någon gång.

Hoppas att alla lever och mår väl! På återseende!australian shepherd-blandras, 1 årWelsh Cob, 8år och homo sapien sapien


RSS 2.0