civilkurage

Idag måste jag behandla ämnet på grund av två aktuella händelser:

Nummer 1:
Häromdagen när jag skulle köra hem ifrån jobbet hände en ytterst intressant sak. Jag kommer på vägen ifrån Ramnaslätt och kör nedåt stan på vägen ned mot Statoil. Planen är att i rondellen nere vid militärpalatset ta vänster ut på motorvägen. Ni som har åkt där vet kanske att det är två filer ned mot rondellen och vid 16-tiden när alla slutar jobbet så blir det en hemskans kö. Hur som helst så löper inte de två filerna ända ner till rondellen utan de går ihop och blir till en fil. Där står alla fint och prydligt i en lång kö, för ingen vill ta innerfilen och köra förbi alla andra som snällt och fint stått där och väntat, ingen innan det kommer någon med en väldans flådig bil och bara glider förbi hela kön och sedan knör sig förbi någonstans längst fram.. HALLÅ?! Idiot! Vafan, tror han att alla står i kö för att det är så jävla roligt eller? Och vad fan, ingick det när han köpte biljäeveln att få lov att köra förbi köer  i alla dess slag? Hm, tror inte det!
Önskade att det hade funnits tillfälle att kliva ur bilen och ta honom i näsan, puckot!

Nummer 2:
Ett annat intressant fenomen är det här med att vissa som åker kollektivt anser sig äga rätten att ta upp två säten, även då de bara har betalat för ett. Jag kan erkänna att det händer att även jag tar mig den friheten, men inte om jag ser att det inte finns några andra lediga platser.
   Det som hände igår var att min kära mor, syster och kompisar till oss tog tåget till och från göteborg. Vid hemfärden fanns det i princip bara fem lediga platser på hela tåget.. och de var fem personer. Det var bara det att den femte platsen var upptagen av två små pensionärsfötter. Det var en liten tanta som hade tagit av sina små kängor och slängt upp sina fötter på sätet mitt emot. Syster yster som tyckte att hennes kompis Lisa skulle slippa att sitta på golvet under hemfärden bad därför tanten att ta ned sina fötter, vänligt. Då svarade tanten -hör och häpna- att det tänkte hon inte göra. Då bröt helvetet ut för henne, syrran drog igång direkt. Hade hon betalt för två platser? "Det är fan för jävligt att det alltid skall vara massa snack om hur ungdomarna beter sig, när pensionärerna är lika dana eller värre"... Diskussionen pågick vilt ifrån Göteborg till Rävlanda.. då konduktören kom och en granne till syrrans sällskap bad henne att vara så vänlig att säga till tanten att ta ner sina jävla fötter..

Fan go syrran! Inte många som vågar stå upp för sin åsikt och fan, principer skall man hålla på :D
Det händer inte så ofta =P men idag är jag stolt att vara din storasyster!

Nu skall jag kolla Idol.

"TV är det enda sömnpiller som man tar genom ögonen. " Vittorio de sika

Läste förresten i mitt horoskop att den här kvällen skulle bli full av romantik. Var är den?

M.

Dagens citat

"När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på. " Puh


Skratt

Var nog aningens överspänd idag på juridiklektionen, vi skulle ha redovisning så det kan berott på det.
Hur som helst så bröt jag ihop fullkomligt då Frida hade sin redovisning.. Hennes framtoning var helt underbar och hennes sätt att framföra allt var på något vis så aggressivt, det blev i alla fall för mycket för mig och jag bara låg på bänken och vred mig av skratt. Det var sådär riktigt illa så att man aldrig kan sluta liksom.. Jag var tvungen att bita mig hårt i armen och handen och var helst jag kom åt för att jag inte skulle frusta rakt ut. Det var hemskt men härligt. Det är sällan man skrattar så vansinnigt. :D

Över och ut. J?

Äh.
M.

Ps. Mina bästa hälsningar till min blivande bloggläsare Kalle som tycker att det här med bloggar är pest och pina och det töntigste man kan ägna sig åt. Men jag jär villig att erkänna att jag nu för tiden har alldeles för lite att göra såhär om kvällarna så att det blir riktigt nice att fördriva tiden här. Ds

Bilannons -underbar

Pris: 1 500:- Årsmodell: 1995 Plats: Trollhättan
Miltal: 20 000 - 24 999 Växellåda: Manuell Bränsle: Bensin

Flaggskeppet i saab flottan är nu till salu. 1995 rullade detta monster med 2 liters motor ut från fabriken i trollhättan, världen stod med häpnad över vidundret. Men efter flera års hård tjänst inom den privata sektorn har den dock fått lite skavanker...

Fram dörrarnas nederkant har konverterat till olika färger av brunt, lika så bakdörrarna och bagageluckan. Lacken är av den matta typen, men blir blank och fin då det regnar.

Bromsarna är förmodligen mindre bra, går dock att stanna från ca 40 km/h vilket känns tryggt och säkert.

Att köra hem den är inte att föreslå då det låter ungefär som det rullar kullersten i hjulhuset vänster fram. Finns vissa misstankar om att något är löst, dock inte bekräftat.

Under huven i maskinhallen, där är det allmänt oljigt och grisigt. Men här sitter även den potenta 2 liters, 4 cylindriga Saab Eco spisen. Det är nog nästan det enda som fungerar som det ska, men inga garantier där heller...

Om vi hoppar in på förarplatsen, bakom ratten, ser det ut ungefär som vilken tråkig saab som helst. Och hör å häpna, finns inte en varningslampa som lyser.. (Förra ägaren kan ha plockat ur dom..)

Bilen står nu på alu fälgar, men snåljåpen till förra ägare ska ha tillbaka dessa, varför vet jag dock ej. Bilen levereras skodd med plåtfälgar. Ostarna som sitter på är inte mindre än vinterdäck som eventuellt klarar en säsong till.

Bilen är naturligtvis obesiktat, och oskattad, medföljer gör även körförbud. Ej spansk flagga, men hade kanske passat fint.

Kom nu och köp denna fina bil av mig, du kommer garanterat att ångra dig. Men duger nog alldeles utmärkt till folkrace eller liknande. Kan ju kanske ha den att sitta och röka i om inte annat..

Maila inte då jag har fobi för mail, utan slå en signal om du har fler frågor kring denna vackra skapelse.

Ps. Tror elhissarna funkar. Uppåt i allafall..
 
Stäng

E-post  Mejla annonsören

Ditt namn:            
Din e-post: 
Ditt telnummer:(frivilligt)
Text: 
Skicka kopia till mig
 
 
 
MejlaMejla annonsören MotormännenM-testa den här bilen i Göteborg
TelefonFredrik: 
Spara annonsSpara annonsen


Ring Fredrik och köp bilen.. Det låter som om det kan bli ditt livs bästa beslut.
Haha, vill ni ha numret så fråga bara.. Jag fixar!
M.

För jag är så tlöööött

Åh fy fan. Det här var inte en go dag. Jag var så vansinnigt trött på jobbet så jag höll på (eller så gjorde jag det) att somna på fikabordet under rasten. Det är inte klokt vad tunga vissa dagar känns. Men nu när jag är hemma och mamma har åtagit sig att ta hand om hästen och jag har all tid i världen att vila mig då har jag i alla fall inte ro till det.
   Nu har jag beställt böcker som jag ska ha när jag skriver min hemtenta i etik med inriktning mot polisiär verksamhet. Hahhaha, visst låter det roligt? Volontärer kan anmäla sig här på in blogg :D

Har för övrigt köpt en jacka idag, på stadium. Hm, inget märkvärdigt alls men ändå ganska snygg. En jacks som nog passar såväl till bagybyxor som till kjol. Och så är den sådär lagom lång att den precis räcker nedanför skinkorna.
   Fast enilgt min mor har jag, sedan jag under ett par år använde stringtrosor, fått hängrumpa.. Men tänker man logiskt så borde det vara precis tvärt om (tja, inte att hon har fått hängrumpa) men att min snarare har blivit fastare. Så funkar det ju i alla fall med tuttar... Och jag använder ju bh hur mycket som helst bara för att de kanske ska börja hänga lite.. Hoppas i alla fall att det skall frambringa något som överhuvudtaget kan hänga. Men ännu så länge har jag inte sett något resultat..


Idag märkte man hur stor skillnad det blev nu när vi ställt om tiden.. Vansinnigt dumt tycker jag nog att det är. När man på vintern behöver den där extra ljusa timman som mest, då gör man sig av med den. Kan någon förklara varför?

Kan någon förresten förklara för mig vem käringen i min högtalare är? Jag har inte på någon musik eller radio, ändå verkar vår högtalare fånga upp någon sorts jäevla radiovågor och ut strömmar massa blajj på ett helt obegripligt språk? Hoppas inte det är något jag betalar för..

Snart ska jag ge mig iväg, skall träffa damerna som tillsammans med mig skall kriga mot världen och förhoppningsvis även dela tak åtminstone det kommande året. Vi ska snacka ihop oss lite gött idag.. på måndag skall beslutet vara fattat och om cirkus en månad kan vi flytta in..

Vad tror ni om en mintgrön Opel corsa? 16 papp? Undrar, är det värt det?"Mamma, varför är knapparna där bak när jag är där fram?" Saltkråkans egen Skrållan

M.

HELG och så

Go' dag igår.
Började som planerat och slutade också -som planerat:D

Högskoleprovet stod först på schemat och det avklarades mellan halv nio och kvart över fyra.
08:00 På med moppehjälmen. 08:02 Intagit position på moppen. MOPED? Ja, man tager vad man haver. Det var bättre än att cykla kan jag lova. Jag ska köpa en BIL!

Provet gick väl som väntat, inte så bra. Men jag tog detta som en övningsomgång. Höhö, får väl säga det i alla fall. Kan väl förvänta mig ett resultat på cirkus 0,2. Vägrar att rätta själv!
Desto större anledning att ge sig iväg ut på kvällen sedan för att glömma bort det otäcka.
Första destination: Babbel och middag med Linnéa, Hanna och Charlotte. Mycket trevligt får jag lov att säga. Ganska god mat också, jag var hungrig som en varg efter dagens strapatser och åt självklart alldeles för fort och för mycket så ja.. sedan blev det till att förtära desto mer vätska..
   Hanna har för övrigt också skaffat en blogg... "mitt blonda liv". Haha. Både jag och hon fick en utskrattning när vi berättade att vi nu mer kunde kalla oss bloggare. Fast jag var nog snäppet värre i och med att jag faktiskt redan hunnit författa ett par inlägg. Men det står jag ju för =D
   Charlotte berättade förresten att hon hade hittat en jättebillig Burburry-(hur faen stavas det?!)väska på internet.. Verkligen skitbillig. Tills hon kom på att priset inte var i dollar utan i brittiska pund. .
Kul när hon hade upptäckt att hela lönen skulle gå åt till att betala väskan.. nu blev det ju som tur var inte så.. Tur.

Kan förresten berätta om en annan rolig sak som jag hörde.. En annan kompis skulle koka ägg och gjorde således iordning en kastrull med vatten och salt och så vidare... sedan satte hon äggklockan och fortsatte att dona i köket.. När hon skulle ta fram besticken upptäckte hon att det låg ett ägg i besticklådan. Mycket konstigt! Vem hade lagt det där? . . . Sedan ringer klockan. Äggen skall spolas av i kallt vatten. Men var ligger egentligen där i kastrullen? Kokstickan..  Jo, men ibland blir det fel.. det är liksom så att vissa saker går av bara farten och man hinner inte reflektera över dem alls.  .
    Som när jag häromdagen skulle ta O'boy från hyllan där den alltid står... där står lingonburken och i kylen står mycket riktigt - O'boyen..  Hm?

Jaha.. kvällen fortsatte enligt tradition med förfest tillsammans med Cissi, Tina, Hannis med flera.. Mina kära bundsförvanter. . Cissi var väldigt orolig för att det gick för långsamt för oss andra att dricka.. men det redde upp sig i vanlig ordning och vi hann fraktiskt in på Träggan innan elva vilket innebar att vi betalade den billigare taxan i insläpp och garderob. Jag tackar, ja!
    Kvällen gick i dansens tecken och liksom Håkan ramlar sig igenom allt så dansade jag mig igenom lördagen, en hel del tillsammans med en bokstavligt glittrande Sebastian. Vilken hejare på dans:) Haha.  Underbart..

I morse firade jag frukost med mina raringar.. underbart att bruncha med töserna och gå igenom gårdagens bravader och misslyckanden.. Jag tror vi kom fram till att det var en helt lyckad kväll. Trots halv storm.

Pallrade mig hem -walk of shame- . Älskar verkligen att ha på mig gårdagens partykläder.. inte fullt så party en söndagsmorgon när man känner sig sådär.
Har ändå varit ganska så nyttig idag, hann med en sväng med hästen, en joggingrunda och tog sedan en tur till Matilda där vi gjorde i ordning vår redovisning i juridik tills på tisdag tillsammans med Anna och Kristoffer. Stannade en extra stund för ville ju prata lite med min lilla gosebus...

Så var helgen till ända och en ny vecka som antagligen kommer att se ut som alla andra veckor... traggel traggel.. Men det går ju fort . Om det nu är en bra sak eller inte, det återstår att se.

This week:
- träffa Hannis och Moisan i morgon kväll och reda ut saker och ting kring vår kommande flytt
- ha redovisning i skolan. Den ska gå bra. Vi har i alla fall träffats och försökt att få ihop något, till skillnad från vissa andra (?).
- köpa gymkort på studio Aktiv. Active?
- om tillfälle ges och bil hittas ---->köpa den!
- gnälla på regnet
- NOVEMBERLOV. Ja, fast inte för oss hårt arbetande satar. Här has det inga lov vet ni.
- till helgen blir det väl som vanligt kalas och som vanligt skall jag börja planera det redan i morgon.

Jag tror att de på jobbet tycker att jag är helt tokig och det kanske är berättigat. Men lever till stor del för helgen när man hinner göra något annat än att jobba. Därför väntar jag på helgen precis hela veckan. På måndag och tisdag är det okej och ägna sig åt vad som hände denna helgen.. men från och med onsdag, då man känner att nedförabacken närmar sig, ägnas all uppmärksamhet åt kommande helg och planeringen och uppbyggandet av diverse förväntningar är i full gång. . Det blir alla tiders!

 På väg mot helgen!Jaja..nu ska jag leta upp min säng under klädhögen och sedan försöka somna. Måste ha mina 5 h.
Funderar på att sluta med min obligatoriska halvtimmas snoooooz. Enligt Jesper blir man bara tröttare av att lura sig själv på det där viset.. Kan ligga något i det?

Humdididum. I veckan kommer Cöjan och Tenbrink hem ifrån en väldigt långvarig resa. Jag hoppas verkligen att jag kan springa på dem någonstans .. det var så längesedan.

"För att verka avspänd och helt tillfreds kan man gnola tiddeli-pom några gånger på ett vad-ska-vi-göra-nu-då-sätt." Puh

M.


Tjingeling!

Tro det eller ej, men för ett par dagar sedan så slog jag på stort och skaffade mig en Blogg. Den dagen författade jag också ett långt och (enligt mig) ganska intressant och humoristiskt inlägg. Men när jag tänkte förhandsgranska det hela så -poff- försvann det. Så från och med nu så författas allt först i Word för att sedan klippas ut och klistras in.


Gör som jag gjorde då och börjar med en liten formell (eller informell, jag är nog en informell person) presentation av mig själv, ni måste ju veta vem det här handlar om! Jag heter som synes Mathilda Knutsson och är i skrivande stund och ända fram till februari 19 år. Det här är en ålder som jag uppskattar väldigt mycket, men som jag är säker på att jag i framtiden kommer att önska att jag uppskattat mer. 19 -smaka på det. En ålder då det händer otroligt mycket eller otroligt lite i ens liv. Det beror på vad man gör av det. Men då jag är något av en hyperaktiv person som måste ha tusen saker på gång så är jag mitt uppe i den hittills mest händelserika tiden i mitt liv!


Sedan i somras jobbar jag på Texport, för er som inte vet det så är det ett lager och vi packar kläder. Jag vet inte hur det klingar i folks öron, men det är ett arbete som jag trivs förvånansvärt bra med, detta beror kanske inte på själva sysselsättningen i sig utan på mina kära arbetskamrater. Det är en stor arbetsplats med en hel hope förmågor av olika slag.

   Själva packandet och promenerandet fram och tillbaka i gångarna skall dock inte underskattas. Här har man en hel massa tid (kanske för mycket?!) att fundera på saker och ting. Jag tror aldrig att jag har tänkt så mycket, på så kort tid.


Meningen med min blogg är att bringa (o)klarhet i olika händelser och dilemman i livet och i mitt liv. Flera gånger om dagen drabbas min hjärna av oinbjudna pop-ups och jag ska dela dem med er!


Nuvarande status?

Jaha, vi kan ju börja med det som är mest (o?)intressant, civil status: Singel.

Plötsligt händer det! Det var nog vad jag själv och alla andra minst anade. Har delat hela min gymnasietid med Kalle, men så en dag för en tid sedan så tog det hela slut, karusellen stannade av. Det var nog så att vi inte hade riktigt tid med varandra och våra liv spretade liksom ett träds grenar åt helt olika håll. Vad hände egentligen? Jag vet inte, men vad jag vet är att jag känner mig lugn med situationen. Även om ett tomrum skapats (som dock fylls med andra saker än kärlek till en pojkvän) så är jag lugn. Helt plötsligt har man en hel massa tid för vänner och andra fritidssysselsättningar. Tja.. kanske mer om detta någon annan dag.


Själslig status: Otroligt tillfreds med mig själv, även om jag nog är precis heltokig för tillfället. Har släppt en hel del hämningar och saker som jag tidigare upplevt som pinsamma känns helt plötsligt inte pinsamma över huvud taget. Haha! Men jag skrattar, skrattar väldigt mycket nu för ti'n. Har för övrigt lämnat min morsaroll, vet för övrigt inte hur jag hamnade där ifrån början. Jag har ju inga barn. Rollen är nu väl förpackad och förpassad till hemligt ställe. Dock redo att ta fram när tiden är mogen.


Fysisk status: Ja, kroppsligen så ligger jag i träning för att klara fystesterna inför intagning till polishögskolan som är mitt framtida mål. I övrigt kryper det i hela mig i avsaknad på diverse aktivitet, trots att jag har fullt upp med häst och vänner och skola och jobb och faen och hans moster. Något där inne sliter och drar och håller verkligen på att slita sig lös -lös från allt. Jag tror att det är jag. Detta uttrycker sig genom, min i vissa stunder, totala avsaknad av yttre lugn. Jag blir fullkomligt hyperspeedad. På jobbet undrar de vad det är jag går på. Svar: Kärlek. Trodde att jag skulle bli utan den, utan Kalle. Men i själva verket är jag full av den till allt annat. Jag har nog aldrig vart så kärleksfull och haft ett så öppet sinne för allt som idag.


Coming up!

  • Fredag: LÖN! Kombinerat med LEDIG dag, det är otroligt! Får se var vi gör av det hela...
  • Lördag: Högskoleprov -återkommer med utgången (om det inte blir för pinsamt att berätta).
  • Apropå utgång så blir det även middag med daaaamerna på lördagsaftonen.
  • Fortsättning lördag: party Träggan<3<3 Timmar av köande och vansinnigt dansande, ett och annat glas och ja... vi får se var vi tar vägen sedan -antagligen in i dimman.
  • Söndag? Hm, ledig i alla fall...

I stort:

* Flytt (!) Jag och Hannis och Moisan ska antagligen flytta ihop. Vilka tokerier tänker ni men det är sant. Skall bli skönt, även detta kopplas till min frigörelse. Haha!

* Tentor, ja verkligheten har smugit ikapp mig. Men vi skall nog lösa det här också.

* Kul liv :D


Det kommer mera!!


"För att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till så kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig." Nalle Puh.M.


Välkommen till min nya blogg!

Här har ni mig... några saker som jag aldrig skulle börja med:
* blogga -urbota töntigt för dem utan talang (typ jag)
*stringtrosor -det har ju bara porrskådisar och strippor (stringen kom och gick igen)
*facebook - har det fortfarande inte. Men känner att det finns en överhängande risk
att även jag hamnar där en dag. Om inte annat för att kunna snoka på alla andra och
titta på bilder och skriva och ... och... det kanske inte är så pjåkigt det där facebook ändå... ?

Konsekvens.   ?

M.


RSS 2.0